E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С.  Кравцова, головний спеціаліст відділення НСПП в Херсонській області

12 березня 2019 року відбулося засідання тимчасової комісії з питань контролю за станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати в місті Херсоні (далі – Комісія). У роботі Комісії взяла участь начальник відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) В. Бойко.

На засідання Комісії було запрошено керівників 6 підприємств, на яких станом на 01.03.2019 існує заборгованість із виплати заробітної плати на суму майже 3,5 млн. грн.

Комісією було заслухано керівників підприємств: ПАТ "Херсонська теплоелектроцентраль", КП "Херсонський комунальний транспортний сервіс", МКП "Херсонтеплоенерго", Херсонська філія ДП "Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут "НДІпроектреконструкція", КП "Таврійський", КП "Дніпровський-ХБК", які надали пояснення щодо причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та окреслили план заходів з метою усунення порушень прав найманих працівників та вимог чинного законодавства.

Директор МКП "Херсонтеплоенерго" С. Харченко зазначив, що станом на 12.03.2019 заборгованість із виплати заробітної плати на підприємстві погашена в повному обсязі.

В. Бойко зазначила, що на сьогодні існує необхідність об'єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, профспілок, роботодавців для захисту інтересів та гарантованих законом прав найманих працівників підприємств, установ, організацій.