E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

Sum1803201915 березня 2019 року у приміщенні Сумської ОДА відбулось засіданнякруглого столу під головуванням заступника голови ОДА І. Боршоша на тему: "Разом з турботою про кожного. Підсумки та перспективи".

 

Захід проводився у рамках Тижня Відкритого Уряду за участю України у міжнародній Ініціативі "Партнерство "Відкритий Уряд".

У засіданні взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА М. Дубровський, представники Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області, управління Держпраці в Сумській області, Сумського обласного центру зайнятості, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області, служби у справах дітей Сумської ОДА, Сумського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Сумської обласної ради профспілок, Федерації роботодавців Сумської області.

           До участі у засіданні був запрошений начальник відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) О. Пирогов.

Метою заходу було підвищення рівня громадської участі у реалізації державної та регіональної соціальної політики.

Учасники заходу підбили підсумки співпраці органів влади та представників громадськості за 2018 рік та окреслили перспективи подальшої співпраці на 2019 рік. Сторони обговорили заходи, спрямовані на забезпечення прозорості, підзвітності та громадської участі, що передбачені впровадженням міжнародної Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд".

У свою чергу начальник Відділення О. Пирогов зазначив, що НСПП є постійно діючим державним органом, який сприяє вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігає їх виникненню, забезпечує здійснення соціального діалогу, вироблення узгоджених пропозицій щодо розвитку соціально-економічних та трудових відносин в Україні.

О. Пирогов поінформував присутніх, що упродовж 2018 року до Відділення надійшло 19 заяв про здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) та було видано 18 свідоцтв про відповідність критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності).

На завершення зустрічі учасники заходу домовились про подальшу співпрацю органів місцевої влади з інститутами громадянського суспільства, з метою об’єднання зусиль для створення позитивних змін у житті громадян.