E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В. Петрунько, головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області

 

12 квітня 2019 року начальник відділення НСПП в Тернопільській області (далі – Відділення) Н. Шершньова взяла участь у засіданні Тернопільської міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), яке відбулось під головуванням начальника відділу праці – інспектора праці управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради С. Ніконенка.

Згідно порядку денного у ході засідання розглядались питання стосовно стану оплати праці найманим працівникам, а також заборгованості до міського та державного бюджету на підприємствах міста Тернопіль.

С. Ніконенко надав інформацію про стан заборгованості із виплати заробітної плати. Загальна сума заборгованості по місту Тернопіль станом на 01.04.2019 складала понад 14 млн. грн., у тому числі 12,8 млн. грн. – на економічно-активних підприємствах, 1,2 млн. грн. – на підприємствах банкрутах.

На засіданні Комісії заслухано 6 запрошених керівників підприємств, які доповіли про причини виникнення заборгованості на підприємствах-боржниках та поінформували щодо вжитих заходів з метою її погашення, зокрема: ТОВ "Еталон-ліс", ТОВ "БМБУД", ТОВ "Терсервіс", ФОП Попадин І.Б., ФОП Скаляк В.І., ТОВ "Ремонтно-транспортна компанія "РЕВЕРС".

У свою чергу, Н. Шершньова поінформувала присутніх щодо загострення стану соціально-трудових відносин у філіях ДП "Тернопільський облавтодор" у зв'язку із виникненням заборгованості із виплати заробітної плати, надала інформацію про стан соціально-трудових відносин на підприємствах, які перебувають на обліку Відділення, а також винесла на обговорення питання проблематики вирішення колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками картонажної дільниці та адміністрацією підприємства об'єднання громадян "Тернопільське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих".

По завершенню засідання Комісії Н. Шершньовою було проведено робочу нараду, на якій працівників Відділення ознайомлено з результатами розглянутих питань з метою врахування їх у подальшій роботі при здійсненні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах м. Тернополя.