E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

05 липня 2019 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району (далі – Комісія), яке відбулось під головуванням заступника голови районної адміністрації, заступника районної комісії С. Даркової.

Відповідно до порядку денного були розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах району та про стан виконання протокольних доручень районної, міської та обласної комісій.

На початку засідання С. Даркова доповіла, що станом на 01.06.2019 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району становить понад 11,2 млн грн. Борги із виплати заробітної плати серед економічно активних підприємств району залишились лише у Класичного приватного університету, серед неактивних підприємств на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" та ТОВ "Арісті", на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом – ДП "Запорізький облавтодор" ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України".

На засідання Комісії були запрошені керівники підприємств району, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, а також керівники 13 підприємств, де працівники отримали заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімального рівня.

У ході обговорення ситуації, яка склалась на ДП "Запорізький облавтодор" ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" м. Запоріжжя, С. Четвертак зазначив, що конфліктна ситуація перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).

Зі сторонами соціально-трудових відносин (далі – СТВ) проводяться узгоджувальні зустрічі та надається правова допомога щодо практичного застосування Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

По завершенню заходу С. Четвертак ознайомив працівників Відділення з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх при проведенні моніторингу стану СТВ.