E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

 

11 липня 2019 року в приміщенні відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) відбулося засідання круглого столу за участю арбітрів та посередників НСПП, з метою обговорення новел у законодавстві України.

Начальник Відділення О. Атаманюк ознайомила присутніх з новим Положенням НСПП про порядок підготовки та підвищення кваліфікації посередників та арбітрів, затвердженого наказом НСПП від 10 червня 2019 року № 41.

Арбітр НСПП, заступник начальника Полтавського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області В. Руденко надав роз’яснення норм законів України "Про охорону праці", "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" та ознайомив присутніх із постановою КМУ від 17.04.2019 № 337 "Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві".

Поінформувала присутніх про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проєкту "Я МАЮ ПРАВО!" та ініціативи Міністерства юстиції Л. Токарєва, посередник НСПП, заступник начальника управління – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області (Управління). Зокрема, повідомила про інформаційну кампанію "Я маю право на чесну платіжку", яка покликана забезпечити справедливі тарифи на тепло та гарячу воду.

Л. Токарєва зауважила, що на сайті Урядового порталу та Мін’юсту запущено калькулятор тарифів, тож тепер громадяни можуть самостійно розрахувати вартість економії.Окрім того, повідомила про виконання проєктів "Чужих дітей не буває", "Відповідальне батьківство", "Виїзд дитини за кордон", "Муніципальна няня", "Суд за участі присяжних".

Головний спеціаліст Відділення О. Кротова ознайомила присутніх з новими Положеннями НСПП: про порядок здійснення НСПП заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів); про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок; про порядок визначення сторін колективного трудового спору (конфлікту), формування вимог найманих працівників або профспілки, розгляду вимог найманих працівників або профспілки, прийняття рішення про вступ в колективний трудовий спір (конфлікт) на підприємствах, в установах чи організаціях, на яких проводиться процедура відновлення платоспроможності або визнання їх банкрутом, затверджених відповідними наказами НСПП.

У ході засідання працівники Відділення разом з арбітрами та посередниками опрацювали Методичні рекомендації НСПП: щодо організації підготовки та проведення процедури оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців від 24.06.2019 № 44; щодо реєстрації колективних трудових спорів (конфліктів) від 27.06.2019 № 52.

Учасники круглого столу активно обговорювали питання,винесені на порядок денний та брали до уваги методичні рекомендації НСПП.