E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

29 серпня 2019 року О. Крайносвіт, начальник відділення НСПП в Кіровоградській області (Відділення), взяла участь у засіданні міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (Комісія).

 

Комісія, під головуванням директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій М. Моркви, заслухала представників підприємств-боржників у місті Кропивницькому щодо причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та ЄСВ.

М. Морква поінформувала членів комісії про тенденції погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста Кропивницького упродовж січня-липня 2019 року. Так, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати складає 3,4 млн грн, і у порівнянні з початком року збільшилась на 1,8 млн грн.

На засідання Комісії були запрошені керівники підприємств міста: ОКВП "Дніпро-Кіровоград", КП "Новенське", ДП "Кіровоградський КХП № 2", філії "КДОНКК" УДП "Укрінтеравтосервіс", ТОВ "Завод фірма "Ось", які надали пояснення щодо причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та графіки погашення заборгованості із заробітної плати. Конфліктні ситуації на вищезазначених підприємствах знаходяться на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Відділенням було надано рекомендації присутнім щодо дотримання положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Інформацію, отриману на засіданні Комісії, обговорено у Відділенні та взято до відома з метою використання в подальшій роботі щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).