E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

11 вересня 2019 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району (Комісія), яке відбулось під головуванням заступника голови районної адміністрації С. Даркової.

Відповідно до порядку денного розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району, платежів до Пенсійного фонду та стан виконання протокольних доручень районної, міської та обласної комісій.

С. Даркова доповіла, що станом на 01.08.2019 борги із виплати заробітної плати існують на 7 підприємствах району на загальну суму 13,2 млн грн.

На засідання комісії запрошено керівників 6 підприємств району, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, серед яких: ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект", ДП "Запорізькій облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" та Класичний приватний університет.

С. Четвертак поінформував, що працівниками Відділення проведено 3 узгоджувальні зустрічі зі сторонами соціально-трудових відносин ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект", конфліктна ситуація на якому перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).

Під час узгоджувальних зустрічей надано роз'яснення застосування норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та методичні матеріали щодо порядку формування і затвердження вимог найманих працівників згідно з Положенням НСПП про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілки.