E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   KHM21012020 З метою сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин на комунальному некомерційному підприємстві "Старокостянтинівська центральна районна лікарня" 20 січня в.о. начальника відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) С. Паюк проведено узгоджувальну зустріч з представником найманих працівників медичного закладу.
      Розпорядженням голови Старокостянтинівської районної ради від 28.12.2019 внесено зміни та доповнення до розпорядження від 18.12.2019 "Про оголошення конкурсу та початок формування конкурсної комісії на зайняття вакантної посади директора комунального некомерційного підприємства "Старокостянтинівська центральна районна лікарня".
     Відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров'я до складу конкурсної комісії входять представники трудового колективу відповідного закладу, обрані на загальних зборах трудового колективу. Наймані працівники КНП "Старокостянтинівська ЦРЛ" вважають, що в.о. директора медичного закладу не дозволяє їм реалізувати це право, намагаючись включити до складу конкурсної комісії інших осіб.
       Під час зустрічі проаналізовано конфліктну ситуацію, що виникла у закладі, та обговорено можливі шляхи врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин. Також, надано необхідні консультації та роз'яснення стосовно процедури вступу в колективний трудовий спір (конфлікт).
      Крім того, С. Паюк звернула увагу, що згідно з Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" проведення страйку є крайнім засобом (коли всі інші можливості вичерпано) вирішення колективного трудового спору (конфлікту).