E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    17 лютого, у Донецькій облдержадміністрації, відбулася чергова нарада під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації, в якій взяв участь начальник відділення НСПП в Донецькій області (Відділення) А. Хімчак.
   Начальник Відділення поінформував присутніх про стан соціально-трудових відносин на державних вугледобувних підприємствах області, де загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати перед найманими працівниками становить 333,5 млн грн.
    Найбільш напруженою залишається ситуація на ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська", яке має найбільшу суму заборгованості із заробітної плати та неспроможне сплачувати податки та інші обов’язкові платежі до бюджету у зв’язку з заборгованістю ДП "Держвуглепостач" перед ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" за поставлене вугілля.
    Також А. Хімчак зазначив, що з початку року на обліку Відділення, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), перебуває 11 конфліктних ситуацій. Крім того, Відділення сприяє вирішенню 5 КТС(К), з яких 1 спір зареєстровано у січні 2020 року між первинною профспілковою організацією та адміністрацією ТОВ "Орендне підприємство "Шахта імені святої Матрони Московської" щодо виплати заборгованості із заробітної плати за період з серпня по грудень 2019 року, своєчасності виплати заробітної плати працівникам згідно п. 5.11. Договору оренди, п. 3.2. Колективного договору і КЗПП України, своєчасної сплати єдиного соціального внеску, погашення заборгованості з єдиного соціального внеску з 2014 року.
   За сприяння Відділення розпочато примирні процедури та проведено перше засідання примирної комісії з метою розгляду та вирішення КТС(К) на зазначеному підприємстві. На засіданні прийняті рішення стосовно часткового задоволення вимог найманих працівників щодо виплати заробітної плати.
   Крім того прийнято рішення щодо звернення до засновника ТОВ "Орендне підприємство "Шахта імені святої Матрони Московської" стосовно направлення представника, уповноваженого на прийняття рішень, на наступне засідання примирної комісії.
   Фахівці Відділення і надалі здійснюватимуть моніторинг стану СТВ на державних вугільних підприємствах з метою своєчасного попередження виникнення конфліктних ситуацій.