E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

05032020    03 березня в Чернігівській ОДА відбулась нарада з питань врегулювання конфлікту на ДП "Чернігівторф", у якій взяли участь перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації В. Загайний, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації О. Савченко, заступник начальника регіонального відділення – начальник управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській областіРВ Фонду Державного майна України по Київській, Черкаській і Чернігівській областях В. Йовенко, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області М. Максименко, т.в.о. директора ДП "Чернігівторф" П. Слуценко, а також керівник філії "Смолинський торфозавод" ДП "Чернігівторф" В. Огієнко та керівник філії "Ірванцівський торфозавод" ДП "Чернігівторф" Ю. Журавльов.
    Проведення наради ініційоване трудовим колективом філії "Смолинський торфозавод" ДП "Чернігівторф" з метою привернення уваги органів влади до проблем підприємства та пошуку шляхів врегулювання конфлікту.
    Учасниками наради проаналізовано фінансово-економічний стан підприємства та причини виникнення боргових зобов'язань перед найманими працівниками та бюджетом. Значна увага приділена питанню приватизації ДП "Чернігівторф" та пов'язаної із цим ліквідації торфозаводів.
    Під час виступу П. Слуценко зазначив, що основні причини складного стану підприємства носять застарілий характер та виникли у зв'язку із значним боргом до Пенсійного фонду України, сезонністю виробництва, використанням застарілої техніки, зростанням цін на матеріали, обладнання, енергоносії та ін.
    Керівники зазначених філій ДП "Чернігівторф" зауважили новому керівнику на необхідності термінової підготовки плану діяльності підприємства, який дозволить йому беззбитково працювати та розрахуватись з боргами.
   Враховуючи нарощування конфлікту, М. Максименко наголосила на необхідності узгодження позицій сторін та початку переговорного процесу відповідно до законодавства про колективні трудові спори.
  Деталі щодо проведення Фондом Держмайна України приватизації ДП "Чернігівторф" окреслив В. Йовенко.
   Під час зустрічі було заслухано точки зору всіх присутніх. Зважаючи на серйозність і складність питання, досягнуто домовленості після детального вивчення ситуації, найближчим часом провести ще одну зустріч, цього разу – за участі потенційних інвесторів.