E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

sum2003202018 березня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Сумській області (Відділення) О. Пирогова із заступником голови Сумської обласної ради Т. Головко, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин на конфліктогенних підприємствах Сумської області та визначено шляхи подальшої взаємодії щодо його стабілізації.

О. Пирогов висловив стурбованість через недостатнє фінансування закладів медичної галузі та оптимізацію кадрів, що може призвести до ускладнення стану СТВ в трудових колективах.

Так, за інформацією начальника обласного управління охорони здоров'я Д. Кравцова субвенція на І квартал 2020 року дозволяє здійснити лише обов'язкові виплати із заробітної плати, у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати та зростанням тарифного окладу працівника І розряду. Реалізація медичної реформи передбачає оптимізацію кадрів. Кошти на виплату вихідної допомоги та компенсації за невикористану відпустку звільненим працівникам не були передбачені в достатній кількості.

У свою чергу, Т. Головко наголосила, що питання своєчасності виплати заробітної плати та розрахунків при звільненні працівників медичної галузі перебуває на контролі Сумської обласної ради.

Крім того, сторонами обговорено питання недостатності фінансування КЗ "Сумський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення". Т. Головко повідомила, що на останній сесії обласної ради прийнято рішення щодо звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства соціальної політики України стосовно перегляду утримання диспансеру за рахунок державного бюджету.

Насамкінець зустрічі сторонами досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці та взаємного інформування задля оперативного реагування і запобігання проведенню стихійних акцій соціального протесту та стабілізації стану СТВ у трудових колективах області.