E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

06 травня, у рамках Угоди про співпрацю, відбулася дистанційна робоча нарада начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С.Власенка з начальником Управління Держпраці у Черкаській області (Управління) О.Лазарєвою щодо стану соціально-трудових відносин (СТВ) у колективах підприємств, установ, організацій області у січні-квітні 2020 року.

С.Власенко поінформував, що упродовж січня-квітня 2020 року, за результатами проведених 4 засідань примирних комісій по вирішенню КТС(К) та 65 узгоджувальних зустрічей, спрямованих на вирішення вимог найманих працівників та врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ, за сприяння Відділення вирішено 7 вимог найманих працівників у 4 КТС(К) та попереджено виникнення 13 КТС(К) на 12 підприємствах, погашено заборгованість із виплати заробітної плати у сумі майже 4,5 млн грн.

О.Лазарєва повідомила про започатковану нещодавно Державною службою з питань праці послугу "Інтерактивний інспектор", скориставшись якою, наймані працівники та роботодавці мають змогу отримувати консультації та роз'яснення з питань законодавства про працю, охорону та гігієну праці.

Найбільша кількість питань надходить стосовно додержання законодавства про працю, зокрема оплати праці, надання відпусток, у т. ч. без збереження заробітної плати, оформлення трудових відносин та звільнення, зокрема щодо примушення до написання заяв на звільнення тощо.

Насамкінець заходу обговорені шляхи подальшої співпраці Відділення та Управління задля стабілізації стану СТВ у трудових колективах підприємств, установ, організацій області.