E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

     26 травня, за допомогою інтерактивної платформи ZOOM, відбулося розширене засідання комісії Ужгородської міської ради з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та податкового боргу (Комісія) під головуванням директора Департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради А. Біксея. У засіданні взяли участь представники Головного управління статистики в Закарпатській області, інспектори праці Ужгородської міської ради, представники Ужгородської ДПІ Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області, Головного управління ПФУ в Закарпатській області, провідний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області (Відділення) О. Воловар.
     А. Біксей зазначив, що заборгованість з виплати заробітної плати існує на економічно неактивних підприємствах та підприємствах-банкрутах міста.
     Під час засідання прийнято спільне рішення щодо надання Відділенням сторонам соціально-трудових відносин роз'яснень чинного законодавства про працю та норм Закону України "Про вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
     Особливу увагу приділено ситуації в Закарпатській обласній раді професійних спілок (Рада профспілок), що склалася з причини виникнення зарплатного боргу.
     О. Воловар поінформувала, що 19.05.2020 НСПП зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) (КТС(К)) між найманими працівниками та Радою профспілок. Відділенням вживаються всі можливі заходи з метою сприяння вирішенню КТС(К).
     Акцентувала увагу на важливості постійного моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах міста задля своєчасного попередження виникнення конфліктних ситуацій у трудових колективах.