E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 SUM05062020 04 червня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Сумській області (Відділення) О. Пирогова з головою Сумської облпрофради Т. Євдокимовою та заступником директора – начальником управління організаційної роботи та соціально-трудових відносин Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА О. Заяц.
    Під час зустрічі обговорено заходи щодо підвищення рівня правової культури суб'єктів сторін соціального діалогу з питань застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Закону України "Про соціальний діалог в Україні". Проаналізовано стан соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах області, де спостерігається наявність заборгованості із виплати заробітної плати, з метою вжиття заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)).
     Детально обговорено ситуації, що склались на Комунальному некомерційному підприємстві Сумської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня" та у виробничому підрозділі "Локомотивне депо Смородине" Тростянецького району. До ускладнення стану СТВ на підприємствах призвели наступні чинники: ухилення адміністрації дитячої лікарні від участі в колективних переговорах щодо розробки колективного договору на 2020-2023 роки; впровадження запланованих заходів щодо ліквідації та реорганізації виробничого підрозділу "Локомотивне депо Смородине".
    О. Пирогов поінформував про проведену фахівцями Відділення роботу, зокрема надання роз’яснень представникам підприємств щодо порядку вступу у КТС(К).
    Насамкінець зустрічі досягнуто домовиленості щодо подальшої співпраці, зокрема взаємного інформування щодо перебігу подій на КНП "Обласна дитяча клінічна лікарня" та у виробничому підрозділі "Локомотивне депо Смородине", а також стану СТВ на інших підприємствах області.