E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
     15 червня відбулася дистанційна робоча нарада начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенка з головою Черкаської об’єднаної профспілкової організації працівників шляхових господарств Л. Гладун.
    С. Власенко повідомив, що у квітні поточного року за сприяння Відділення врегульовано 9 конфліктних ситуацій (6 з яких виникли у 2020 році) у колективах відокремлених підрозділів ДП "Черкаський облавтодор".
     Підприємством погашено заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам у сумі понад 4,3 млн грн. Але наразі знову спостерігається накопичення заборгованості на зазначеному підприємстві та у його підрозділах. Здійснюючи моніторинг стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємстві, фахівці Відділення активно взаємодіють з головами первинних профспілкових організацій з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)). За інформацією, отриманою Відділенням, не зважаючи на вжиті заходи, ситуація у трудових колективах залишається вкрай складною.
   Л. Гладун повідомила, що у квітні п.р. повністю погашено заборгованість із виплати заробітної плати працівникам ДП "Черкаський облавтодор". Стан СТВ у колективі було стабілізовано. З метою оптимізації структури ДП "Черкаський облавтодор" та скорочення управлінських витрат, у травні 2020 року прийнято рішення про приєднання філії "Золотоніський райавтодор" до філії "Золотоніська дорожньо-експлуатаційна дільниця". Проте проблему забезпечення підприємства та його філій державними замовленнями не вирішено, у зв'язку з чим знову виникла заборгованість із виплати заробітної плати. Стан СТВ у трудовому колективі погіршився.
   С. Власенко зазначив, що, як і в попередні роки, через невизначеність шляхів реформування системи дочірніх підприємств ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", ДП "Черкаський облавтодор" у 2020 році практично залишився без державного фінансування. Крім того поінформував, що, у разі необхідності, представники найманих працівників чи профспілки можуть звернутися до Відділення за відповідними консультаціями та методичною допомогою щодо процедури вступу в КТС(К).