E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

IMG 4035О. Вітровий, головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП в Хмельницькій області

Забезпечуючи реалізацію державної соціальної політики у сфері соціально-трудових відносин та дотримання вимог Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», 17 квітня 2015 року в Хмельницькій обласній організації профспілки працівників культури, начальником відділення НСПП в Хмельницькій області Т. Бабич та головним спеціалістом сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Відділення Г. Шинкаренко проведено узгоджувальну зустріч із М. Луценко – головою згаданої профспілки по питаннях об’єктивного вирішення колективного трудового спору у комунальній установі Дунаєвецької районної ради «Дунаєвецька районна бібліотека».

Для підготовки засідання трудового арбітражу голова профспілки культури надав роз’яснення щодо зареєстрованих вимог найманих працівників. Також, запропоновано сторонам соціально-трудових відносин на засідання трудового арбітражу підготувати та подати письмові пояснення з приводу існуючих розбіжностей, які спровокували конфліктну ситуацію в установі.

Засідання проходило на базі Федерації профспілок Хмельницької області за участю трудових арбітрів НСПП (О. Дмитрієнко, Т. Бабич, М. Голуба), незалежного посередника НСПП (Т. Лукіної), голови обласної організації профспілки працівників культури України (М. Луценка), начальника управління ФПО з питань ведення переговорів, укладання угод, колективних договорів і виплати заробітної плати (О. Скаженюка).

Для роботи трудового арбітражу по колективному трудовому для трудових арбітрів подані від ініціативної групи найманих працівників установи діючий колективний договір і статут, які розглядалися в частині зобов’язань роботодавця, щодо виплат і нарахувань по заробітній платі, індексації, соціальних гарантій та надбавок.

Оскільки сторони колективного трудового спору не з’явилися на засідання трудового арбітражу, то за рішенням трудових арбітрів, його було перенесено на іншу дату розгляду із рекомендаціями надати у трудовий арбітраж усі необхідні матеріали, які б аргументували послідовність дій роботодавця у зменшенні надбавки за особливі умови праці до розміру 8% та скасуванні індексації грошових доходів працівників.