E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Фото 2О. Пирогов, начальник відділення НСПП в Сумській області

20 лютого 2015 року відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). У роботі Комісії взяв участь начальник Відділення О. Пирогов.

Відкриваючи засідання, голова Комісії, голова Сумської обласної державної адміністрації М. Клочко зазначив, що у лютому заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшилася майже на 14 млн. грн. Досягти зменшення боргу вдалося шляхом повного розрахунку з працівниками КП «Електроавтотранс» м. Суми та часткової виплати зарплати у ПАТ «СМНВО ім. М.В. Фрунзе» м. Суми. «Незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію, на Сумщині забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Заборгованість відсутня. Проте протягом декількох років невирішеною залишається ситуація з підприємствами-банкрутами, де зосереджено левову частку боргу», – підкреслив очільник області.

На засідання Комісії були запрошені керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати. Звітували керівники: КП «Казенний завод «Зірка» м. Шостка, ОКП «Аеропорт Суми» м. Суми, КП «Шостка Зеленбуд» м.Шостка, ПАТ «Центролит» м. Суми, КП «Електроавтотранс» м. Суми. Члени Комісії разом із керівниками зазначених підприємств визначили подальші шляхи погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

З інформацією про стан соціально-трудових відносин на окремих підприємствах Сумської області виступив начальник Відділення О. Пирогов. Було поінформовано членів Комісії про хід врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), які зареєстровані Національною службою посередництва і примирення на КП «Білопільський Житловик» м. Білопілля, «Завод обважнених бурильних та ведучих труб» м. Суми. Також, працівниками Відділення було вивчено стан соціально-трудових відносин у ТОВ «Демекс-комп’ютер» і ТОВ «Терра». У трудових колективах даних товариств існує певне соціальне напруження. З метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) чинники дестабілізації стану СТВ у даних товариствах взято на облік Відділення з метою здійснення заходів щодо запобігання виникненню КТС(К). Надаються консультації найманим працівникам КП «Міськсвітло» м. Суми.

За підсумками розгляду питань Комісією вирішено:

– рекомендувати головам місць обласного підпорядкування забезпечити до 01.04.2015 року погашення заборгованості із виплати заробітної плати на комунальних підприємствах;

– забов’язати голів районних державних адміністрацій спільно з організаціями профспілок узяти на контроль стан виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках та посилити персональну відповідальність керівників за виконання графіків погашення заборгованості її виплати заробітної плати;

– рекомендувати Сумському, Шосткинському міським головам згідно з чинним законодавством розглянути питання щодо участі представників органів місцевого самоврядування в засіданнях комітетів кредиторів підприємств-боржників, використовуючи право дорадчого голосу відповідно до пункту 8 статті 26 закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

На нараді працівників Відділення було ознайомлено з результатами розглянутих на засіданні Комісії питань, для проведення моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах і організаціях Сумської області.