E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Уляна Бачинська, головний спеціаліст відділення НСПП в Івано-Франківській області


04 лютого 2015 року в приміщенні управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації відбулося засідання постійно діючої робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участю заступника директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальника управління праці Ярослави Ульванської, голови обласного комітету профспілки працівників державних установ Ніни Гушпіт, начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в області Романа Баб’юка. На засіданні розглядалося питання щодо підведення підсумків реалізації положень Галузевої угоди між Міністерством соціальної політики України, профспілками працівників соціальної сфери України та працівниками державних установ України в 2014 році.

Ярослава Ульванська відзначила, що упродовж 2014 року в департаменті соціальної політики облдержадміністрації вживались заходи щодо недопущення скорочення чисельності працівників. Належна увага приділялась питанню забезпечення своєчасної виплати заробітної плати в розмірах, відповідно до нормативно-правових актів про оплату праці. У 2014 році не було затримок виплати заробітної плати працівникам соціальної сфери та станом на 01.01.2015 року заборгованість з її виплати відсутня.

Роман Баб’юк наголосив на тому, що в силу своїх повноважень відділення НСПП в Івано-Франківській області проводить посередництво з метою врегулювання конфліктних ситуацій, що виникають між сторонами соціально-трудових відносин, запобігає виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяє налагодженню соціального діалогу допомагає у пошуку компромісу. На прохання сторін соціально-трудових відносин відділення НСПП направляє своїх спеціалістів для надання необхідної правової та консультаційної роботи з метою вирішення розбіжностей між роботодавцями та найманими працівниками.

За результатами проведеного засідання прийняті відповідні рішення:

1. На місцях слід зосередити увагу на подальшому розвитку соціального діалогу, виконанні умов колдоговорів у трудових колективах.

2. Відповідно до ст. 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» та Загальних положень Галузевої угоди продовжувати виконання Плану заходів Угоди до укладення нової.

За підсумками засідання, Романом Баб’юком проведена робоча нарада з фахівцями Відділення, на якій була доведена зазначена інформація.