E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Колеснікова Н.В., завідувач сектору аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Донецькій області

До відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області звернулась голова профспілкового комітету Костянтинівського державного науково-виробничого підприємства «Кварсит» Голуб Г.М. та повідомила про загострення стану соціально-трудових відносин на підприємстві та можливе проведення найманими працівниками акцій соціального протесту з причини невиплати заробітної плати.

З метою з`ясування чинників загострення стану соціально-трудових відносин 12 грудня 2014 року начальник Відділення Стрельченко Д.І. виїхав до міста Костянтинівки та провів робочу зустріч з головою профспілкової організації Голуб Г.М., під час якої вона повідомила, що Костянтинівське державне науково-виробниче підприємство «Кварсит» відноситься до оборонної промисловості і виробничий процес та фінансовий стан підприємства повністю залежить від державного замовлення на продукцію, яка виробляється підприємством. На сьогодні, з об`єктивних причин, на підприємстві заробітна плата 176 найманим працівникам не виплачується з серпня поточного року.

Відсутність перспектив погашення заборгованості із зарплати при подорожчанні товарів першої необхідності та продуктів харчування, стала причиною загострення стану соціально-трудових відносин та намірів найманих працівників провести акції соціального протесту.

Під час робочої зустрічі начальник Відділення Стрельченко Д.І. надав голові профкому Голуб Г.М. роз`яснення та консультації щодо вирішення спірних питань в правовому руслі та у відповідності до положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

У результаті конструктивного діалогу між головою профспілкової організації Костянтинівського державного НВП «Кварсит» Голуб Г.М. та начальником відділення НСПП в Донецькій області Стрельченком Д.І. досягнуто домовленості щодо проведення найближчим часом робочої зустрічі з директором підприємства з метою розроблення спільних заходів щодо запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) та попередження проведення найманими працівниками акцій соціального протесту.

За результатами робочої зустрічі Костянтинівське державне науково-виробниче підприємство «Кварсит» внесено до бази конфліктогенних підприємств з можливим подальшим взяттям його на облік з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).