E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Полтавській області


Начальник відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) Сергій Замицький взяв участь у роботі ХХІІІ звітно-виборної конференції обласної організації профспілки працівників культури України (далі – Конференція), яка відбулась 31 жовтня 2014 року. У доповіді голови організації Світлани Гайдарь, виступах делегатів Конференції та начальника управління культури облдержадміністрації Геннадія Фасія було підбито підсумки діяльності профспілки за 5 років, окреслено проблемні питання, які прагнуть вирішити профспілкові організації в трудових і творчих колективах, а також обласна профспілка загалом. За твердженням Світлани Гайдарь, членів профспілки непокоять факти недотримання низки соціальних гарантій, передбачених законодавством України та галузевою угодою. Так, через обмеженість фінансових можливостей місцевих бюджетів (особливо сільських і селищних рад) не здійснюється переведення працівників культури на повні тарифні ставки, надання матеріальної допомоги на оздоровлення, доплати за вислугу років. Окремі ради приймають рішення про скорочення посад. Практично припинилося виділення коштів на фінансування заходів з охорони праці.

Доповідачка позитивно оцінила взаємодію обласної профспілки з Відділенням під час сприяння вирішенню колективних трудових спорів, запобігання їх виникненню, проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності, участі в прогнозуванні розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів).

Свій виступ на Конференції Сергій Замицький використав для інформування делегатів про призначення і сферу діяльності Національної служби посередництва і примирення, а також підвищення рівня правових знань профспілкових ватажків галузі. Зокрема, на прикладі вирішення за сприяння Відділення та у взаємодії з обласною профспілкою колективного трудового спору у ВАТ «Видавництво «Полтава» ДАК «Укрвидавполіграфія», ознайомив делегатів з етапами підготовки до реєстрації спору, розглядом вимог найманих працівників примирною комісією та шляхами вирішення розбіжностей відповідно до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». Також, начальник Відділення адресував делегатам, обраним від обласної газети «Зоря Полтавщини» та обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» слова подяки за активну взаємодію цих редакцій з Відділенням у напрямах поширення інформації про Службу та підвищення рівня правової культури полтавців у сфері соціально-трудових відносин.

У Відділенні відбулося обговорення підсумків Конференції. Висновки, приклади та пропозиції, що були висловлені на ній будуть використані при підготовці прогнозу можливих змін соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у першому півріччі 2015 року.