E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сектор правового забезпечення відділення Національної служби посередництва і примирення в Львівській області

У рамках реалізації завдань Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), забезпечення здійснення соціального діалогу, вироблення узгоджених пропозицій щодо розвитку соціально-економічних та трудових відносин 28 жовтня 2014 р. відбулась робоча зустріч відділення НСПП в Львівській області з керівництвом громадського об'єднання "Асоціація будівельників "Будіндустрія".

У ході робочої зустрічі в.о. начальника відділення НСПП в Львівській області – завідувачем сектора правового забезпечення Надією Карвацькою та головою Асоціації будівельників "Будіндустрія" Ростиславом Вороновським обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах будівельної галузі області.

Головою Асоціації будівельників "Будіндустрія" Р. Вороновським повідомлено, що у громадське об'єднання "Асоціація будівельників "Будіндустрія" входять 49 будівельних компаній Львівської області, на яких працює понад 10 тисяч найманих працівників. Тому, керівництво Асоціації будівельників "Будіндустрія" зацікавлене у співпраці з відділенням НСПП в Львівській області з метою забезпечення стабільного стану соціально-трудових відносин на підприємствах, що входять в Асоціацію будівельників, спільного розв’язання розбіжностей між сторонами правовим шляхом.

Н. Карвацькою зазначено, що відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" відділенням НСПП в Львівській області на підприємствах, в організаціях області, в тому числі будівельної галузі, здійснюються заходи щодо моніторингу стану соціально-трудових відносин у конфліктогенних підприємствах, запобігання виникненню трудових конфліктів, сприяння своєчасному вирішенню офіційно зареєстрованих НСПП колективних трудових спорів.

Також зазначено, що важливою ділянкою роботи НСПП є підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу з метою вирішення трудових спорів (конфліктів) правовим шляхом, формування активної правомірної поведінки сторін соціального діалогу.

За підсумками робочої зустрічі визначено спільні дії та конкретні заходи відділення НСПП в Львівській області та Асоціації будівельників "Будіндустрія" щодо:

– постійного моніторингу стану соціально-трудових відносин на конфліктогенних підприємствах;

– врегулювання розбіжностей між сторонами соціального діалогу на предконфліктній стадії;

– вирішення трудових спорів правовим шляхом відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)";

– підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин.