E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

DSC 714015 жовтня 2014 року у місті Рівному в залі засідань Федерації професійних спілок Рівненської області відбувся «круглий стіл» на тему «Збереження існуючих та створення нових робочих місць в області. Профілактика необґрунтованих звільнень та заходи соціального захисту працівників, які підлягають звільненню». У зазначеному заході взяли участь голова Рівненської обласної ради М. Кириллов, перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ю. Приварський, керівники ряду територіальних органів державної влади, керівництво Федерації професійних спілок Рівненської області та обласних організацій галузевих профспілок і об’єднань роботодавців області, а також начальник відділення НСПП в Рівненській області М. Красько та заступник начальника відділення НСПП в Рівненській області В. Ігнатенко.

Учасниками «круглого столу» було обговорено стан економіки області, проблеми, що уповільнюють розвиток малого та середнього бізнесу, питання соціального захисту найманих працівників при вивільненні з роботи та запобігання необґрунтованим звільненням.

DSC 7130У своєму виступі начальник відділення НСПП в Рівненській області М. Красько окреслив питання, які потребують вирішення з боку центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, профспілок і роботодавців у ході роботи по запобіганню виникнення колективних трудових спорів та сприяння вирішенню колективних трудових спорів, які зареєстровані Національною службою посередництва і примирення.

Окремо було розглянуто стан соціально-трудових відносин у ТОВ «Високовольтний союз – РЗВА», ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод», підрозділах ДП «Рівненський облавтодор», де існують фактори, що можуть призвести до значного скорочення чисельності найманих працівників та відповідно зростання соціального напруження в трудових колективах підприємств.

Заступник начальника відділення НСПП В.Ігнатенко довів до відома присутніх, що 09 жовтня 2014р. Національною службою посередництва і примирення зареєстрований колективний трудовий спір на національному рівні між Профспілкою працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України і Кабінетом Міністрів України.

Під час проведення «круглого столу» голова Федерації професійних спілок Рівненської області М.Шершун презентував підписану Регіональну угоду між Рівненською обласною державною адміністрацією, обласною радою, об’єднанням роботодавців області та Федерацією профспілок області з соціально-економічних питань на 2014-2017 роки.

Учасники «круглого столу» одностайно схвалили ряд рекомендацій для їх здійснення на рівні облдержадміністрації, обласної ради, Федерації профспілок області, об’єднання організацій роботодавців області в напрямку збереження існуючих та створення нових робочих місць в області.