E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сектор аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Черкаській області

25 вересня 2014 року в актовому залі Федерації профспілок Черкаської області відбувся Черкаський Конгрес кадровиків (далі – Конгрес), співорганізаторами якого виступили Всеукраїнське громадське об’єднання «Всеукраїнська асоціація кадровиків» та Федерація професійних спілок Черкаської області. В роботі Конгресу взяли участь голови галузевих профспілкових організацій області, голови первинних профспілкових організацій та працівники відділів кадрів підприємств міста Черкаси. Очолював роботу Конгресу голова Федерації профспілок Черкаської області П.В. Шевченко. На запрошення Федерації профспілок області, у роботі Конгресу взяли участь т. в. о. начальника Територіальної державної інспекції з питань праці в Черкаській області О.М. Хоменко, заступник начальника-завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Черкаській області О.І. Петренко, директор Черкаського обласного центру зайнятості Г.Г. Дендемарченко та голова ВГО «Всеукраїнська асоціація кадровиків» Я.С. Паньків.

На розгляд Конгресу було винесено 8 питань, серед яких: основні зміни у трудовому законодавстві, шляхи вирішення проблеми зайнятості населення, розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця, вирішення трудових спорів та інші.

У вступному слові голова Федерації профспілок Черкаської області П.В. Шевченко коротко охарактеризував стан співпраці Федерації профспілок області з Черкаською державною адміністрацією та Федерації профспілок України з Кабінетом Міністрів України, наголосив на необхідності терміново відновити соціальний діалог на найвищому рівні. Він відзначив важливість винесених на розгляд Конгресу питань та особливу їх актуальність у зв’язку із наближенням Міжнародного дня боротьби з бідністю.

Головний консультант Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та праці З.М. Васильова доповіла присутнім про основні положення і особливості внесеного у Верховну раду до голосування у першому читанні Трудового кодексу України та відзначила значні складнощі з його прийняттям.

Експерт Всеукраїнської асоціації кадровиків В.О. Ліпчанська розповіла про досвід організації роботи з питань дотримання вимог законодавства про працю, укладення колективних договорів та здійснення представництва в судах під час захисту трудових прав працівників.

Заступник начальника-завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Черкаській області О.І. Петренко коротко доповів учасникам Конгресу про основні засади, принципи та риси Нової моделі вирішення трудових спорів, напрацьованої Експертною групою фахівців-представників сторін соціального діалогу, НСПП та незалежних українських і шведських експертів.

Наприкінці Конгресу доповідачами була проведена міні прес-конференція.