E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.В. Лук’янова, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернівецькій області


23 травня 2014 року у приміщенні Чернівецької обласної адміністрації під головуванням заступника голови – керівника апарату Чернівецької обласної адміністрації Р.М. Марчука, відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї, в якому взяла участь головний спеціаліст відділення НСПП в Чернівецькій області О.В. Лук’янова.

Р.М. Марчук поінформував членів Комісії про те, що, за оперативними даними, станом на 01.05.2014 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, установах, організаціях Чернівецької області складала 4 млн.18 тис. грн., станом на 22.05.2014 р. – зменшилась до 3 млн. 509 тис. грн. Найбільшими боржниками є такі підприємства: ДП ДГ «Центральне», Чернівецький філіал ДП "Державний науково-дослідний та проектно-вишукуваний інститут "НДІ проектреконструкція", Чернівецьке обласне державне об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, МКП "Аварійнодиспечерська служба – 080".

На засіданні Комісії було заслухано представників підприємств: ДП ДГ «Центральне» та МКП «Аварійнодиспечерська служба – 080», які надали інформацію про перспективи виходу із кризових ситуацій та терміни погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Основними причинами існування заборгованості із виплати заробітної плати залишаються: недотримання чинного законодавства в частині першочерговості виплати заробітної плати, відсутність замовлень на виконання робіт, несвоєчасні розрахунки замовників за виконані роботи, значні розміри кредиторської та дебіторської заборгованості, затримка Державною казначейською службою України перерахування коштів на виплату заробітних плат, збитковість діяльності підприємств, несвоєчасне та неповне фінансування державним та місцевими бюджетами галузей бюджетної сфери.

По завершенню засідання Комісія прийняла рішення зобов’язати керівників підприємств-боржників вжити невідкладні заходи щодо ліквідації наявної заборгованості.