E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

   М. Максименко, в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області

 

   22 червня 2016 року в. о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області (далі − Відділення) М. Максименко взяла участь у черговому засіданні Деснянської районної у м.Чернігові комісії з питань заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі ­ Комісія).

   Відкрив засідання голова Деснянської районної у м. Чернігові ради, голова Комісії В. Грецький, який поінформував присутніх про стан і динаміку погашення боргів із виплати заробітної плати на підприємствах району.

    В. Грецький зазначив, що станом на 01.06.2016 заборгованість перед найманими працівниками підприємств району становила 5,1 млн. грн.

Найбільшими економічно активними боржниками залишаються: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія»; серед підприємств-банкрутів − ТОВ «Чернігівський завод будівельних матеріалів».

    Начальник управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної у м. Чернігові ради В. Максименко поінформувала про затвердження графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств-боржників району з урахуванням скорочення заборгованості із заробітної плати до кінця 2016 року.

   Також, на засіданні було розглянуто ситуацію з виплатою заробітної плати на 2-х підприємствах-боржниках та  5-ти суб’єктах господарювання, де робота працівників є низькооплачуваною. Комісія рекомендувала керівникам підприємств: забезпечити дієві заходи щодо своєчасної виплати поточної заробітної плати та ліквідації наявної заборгованості у найкоротші терміни; неухильно дотримуватись мінімальних державних гарантій в оплаті праці, проводити диференціацію розмірів заробітної плати залежно від кваліфікації працівника і складності виконуваної роботи.

   Виступаючи на засіданні, в. о. начальника Відділення наголосила, що порушення законодавства в частині своєчасності виплати заробітної плати залишається одним із основних чинників загострення соціально-трудових відносин, який потребує системних дій сторін соціального діалогу для його усунення.

   За результатами засідання Комісією прийнято рішення активізувати роботу у напрямі недопущення порушень законодавства про працю на підприємствах, в установах і організаціях району.

   Інформацію про роботу Комісії доведено до працівників Відділення з метою подальшої ефективної співпраці.