E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Столяренко, головний спеціаліст відділення НСПП у Вінницькій області

18 серпня 2016 року за сприяння відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) в.о. начальника Відділення Б. Мусієнко провів узгоджувальну зустріч з головою профспілки найманих працівників ДчП "Жмеринкаводоканал" КП "Вінницяводоканал" (м. Жмеринка) В. Казановською.

Відділення упродовж січня-червня поточного року здійснювало заходи щодо запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) на ДчП "Жмеринкаводоканал" КП "Вінницяводоканал" з чинником дестабілізації щодо невиконання вимог законодавства про працю через заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам, а також здійснює постійний моніторинг стану СТВ на зазначеному підприємстві.

У результаті погашення заборгованості із виплати заробітної плати, що стала причиною конфліктної ситуації на підприємстві, стан соцільно-трудових відносин було знято з обліку Відділення, однак соціально-економічні проблеми на підприємстві залишилися не вирішеними.

Учасники зустрічі проаналізували проблемні питання діяльності підприємства, серед яких незадовільна ситуація з розрахунками замовників за надані підприємством послуги, що у свою чергу спричинило несвоєчасну виплату заробітної плати.

Б. Мусієнко зазначив, що оскільки тривалий час не вдається врегулювати ситуацію, наймані працівники підприємства мають можливість застосувати на практиці механізм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Разом з тим, фахівцем Відділення були надані необхідні роз’яснення та консультації стосовно процедури вступу в колективний трудовий спір (конфлікт), формування вимог найманих працівників та порядок обрання представницького органу.

За результатами узгоджувальної зустрічі між сторонами соціального діалогу була досягнута домовленість про подальшу співпрацю, направлену на збереження соціальної стабільності на підприємстві та недопущення несанкціонованих акцій протесту.