E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В. Пазяк, провідний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області

30 листопада 2016 року відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та соціальних виплат, у якому взяв участь провідний спеціаліст відділення НСПП в Закарпатській області В.Пазяк.

З інформацією про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї виступив заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської обласної державної адміністрації В. Мацола, який поінформував, що на суб’єктах господарювання області заборгованість із виплати заробітної плати зменшується, але є ряд підприємств державної форми власності, де борг залишається великим і можливості його погашення немає.

До таких підприємств слід віднести ДП «Закарпатський науково-дослідний інститут землеустрою», Закарпатську регіональну філію ДП «Центр державного земельного кадастру», Мукачівське учбово-виробниче підприємство УТОС, Агропромислове підприємство радгосп-заводу «Мукачівський», ДП «Батьовський комбінат хлібопродуктів» та ряд підприємств агропромислового комплексу, які фактично вже давно припинили виробничу діяльність, але заборгованість із виплати заробітної плати залишилась.

На засіданні Комісії заслухано голову Ужгородської районної державної адміністрації, заступників Ужгородського міського голови та Мукачівської райдержадміністрації, які пояснили причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та заходи, направлені на усунення порушень норм трудового законодавства.

В. Пазяк поінформував присутніх про роботу відділення НСПП щодо недопущення проведення незаконних акцій соціального протесту та порекомендував дотримуватися норм Закону України «Про порядок  вирішення колективних трудових спорів(конфліктів)».

По закінченні засідання Комісії у відділенні НСПП обговорено питання стану соціально-трудових відносин на згаданих підприємствах та прийнято рішення продовжувати роботу щодо запобігання виникненню КТС(К) та сприяння їх вирішенню.