E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю.Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

 

Sum301020727 жовтня поточного року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади А. Дмітрєвської відбулось засідання міської комісії з питань забезпечення погашення із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

У заході взяв участь начальник відділення НСПП в Сумській області О. Пирогов.

Порядком денним було передбачено аналіз стану заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах станом на 01.10.2017 року, а саме: у ПАТ «СНВО», ТОВ «Маш-Сервіс», ТОВ «Сумиспортінвест», ТОВ «Зарічник».

Одним з основних питань, які розглядались на засіданні – тяжкий фінансово-економічний стан у ПАТ «СНВО» та шляхи стабілізації ситуації.

За інформацію представника ПАТ «СНВО» заборгованість із виплати заробітної плати на підприємстві за травень погашена. На початку наступного тижня заплановано виплату першої половини заробітної плати за червень. З метою роз’яснення ситуації, яка склалась на підприємстві, адміністрацією підприємства проведено робочу нараду, в якій взяв участь активпредставницького органу найманих працівників ПАТ «СНВО».

Керівництво підприємства звернулось до трудового колективу товариства з проханням відтермінувати виконання вимог(«До повної ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати виплачувати щомісяця мінімум по 1,5 місячній заробітній платі») КТС(К) на період до 31.12.2017 року при умові гарантованої виплати повної місячної заробітної плати щомісяця, у зв’язку з початком опалювального сезону. Працівників 3 цехів заплановано перевести на інші площі, що дасть можливість зекономити на опаленні майже 12 млн. грн.

На завершення О. Пироговзосередив увагу присутніх на питанні щодо застосування законодавства про КТС(К) у разі порушення термінів виплати поточної заробітної плати та виникненні заборгованості з оплати праці

За результатами засідання у Відділенні було проведено робочу нараду, на якій працівники були ознайомлені з результатами розглянутих питань для врахування їх у проведенні моніторингу соціально-трудових відносин.