E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

Od30112017У рамках Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок Одеської області та відділенням НСПП в Одеській області (далі – Відділення), начальник Відділення О. Шрамков взяв участь у засіданні Ради Федерації професійних спілок Одеської області (далі – ФПО).

На порядок денний заходу було винесено ряд важливих питань діяльності ФПО. З основним питанням про роботу членських організацій Федерації щодо виконання рішень VII З'їзду ФПО до присутніх звернувся голова ФПО В. Буратинський.

Під час доповіді В. Буратинський поінформував про здійснені заходи щодо забезпечення захисту законних прав та інтересів членів профспілок і трудових колективів області у складних умовах фінансово-економічної кризи і політичної нестабільності.

За оперативними даними, станом на 1 листопада 2017 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах області досягла близько 50 млн. грн. Питання своєчасності виплати заробітної плати, забезпечення зайнятості населення розглядалось на засіданнях Постійної комісії Ради ФПО з питань захисту соціально-економічних прав і інтересів працівників, Президіях ФПО, нарадах за участю представників сторін соціального діалогу.

Основним напрямом діяльності профспілок є робота з укладення колективних договорів на підприємствах та організаціях області. Станом на 1 січня 2017 року в Одеській області зареєстровано 3175 колективних договорів, що на 485 колективних договорів менше, ніж за аналогічний період минулого року.

В. Буратинський відмітив, що триваюча економічна криза та порушення трудових прав членів профспілок прискорили необхідність докорінної перебудови форм і методів профспілкової роботи, коригування пріоритетів в стратегії і тактиці дій профспілок, максимального наближення діяльності вищих профспілок до первинних організацій, а також внесення відповідних змін у роботу ФПО.

Після обговорення доповіді перед присутніми виступили запрошені соціальні партнери: голова Одеської обласної організації роботодавців Л. Шемякін, голова Одеської міської організації роботодавців Ю. Шендеровський та начальник Відділення О. Шрамков.

О. Шрамков у своїй промові зосередив увагу учасників заходу на результатах моніторингових досліджень Відділення, превентивних заходів, вжитих з метою недопущення виникнення конфліктних ситуацій на підприємствах області. Він підкреслив важливість вирішення трудових конфліктів у правовому полі відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».Od301120172

Також начальник Відділення наголосив на необхідності поглиблення соціального діалогу в області, як головного інструменту досягнення спільної мети – забезпеченні стабільності стану соціально-трудових відносин, захисту соціально-трудових прав та інтересів найманих працівників.

Наприкінці своєї промови О. Шрамков урочисто вручив В. Буратинському Почесну грамоту НСПП за вагомий внесок у розвиток правової культури серед учасників соціально-трудових відносин, сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) та розвиток соціального діалогу в Україні.