E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

29 листопада 2017 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

 

Засідання проводилось під головуванням заступника директора Департаменту соціального захисту населення – начальника управління праці та зайнятості Запорізької ОДА І. Разуваєвої, яка на початку засідання зазначила, що за даними органів статистики загальна сума заборгованості із заробітної плати по області у жовтні 2017 року збільшилася на 8 млн. грн. або на 7,5% і станом на 01.11.2017 склала 114,2 млн. грн. Борги економічно активних підприємств за жовтень збільшилися на 8,2 млн. грн. або на 10,8% і становлять 84,1 млн. грн.

Загальна динаміка погашення боргів із заробітної плати в області визначається ситуацією на 46 підприємствах державного сектору економіки, де борги становлять 93,1 млн. грн., що складає 81,5% від загальної суми заборгованості в області.

На підприємства приватної форми власності припадає 18,8 млн. грн. боргів або 16,5%, комунальної власності – 2,3 млн. грн. або 2% від загальної суми.

При цьому заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери на 01.11.2017 склала 2 млн. грн. або 1,7% від загальної суми боргів.

Обговорюючи складну ситуацію, яка склалась у Класичному приватному університеті, Командитному товаристві «Запорізький завод високовольтної апаратури – Вакатов і компанія» та КП  «Міськліфт» Бердянської міської ради, С. Четвертак звернув увагу присутніх на те, що стан СТВ на зазначених підприємствах залишається напруженим та знаходиться на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К).

У ході засідання Комісії також були заслухані керівники підприємств-боржників щодо проблемних питань, причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, вжиті заходи щодо її ліквідації, джерела погашення та прогнозовані строки повної ліквідації боргів.

За підсумками обговорення члени Комісії затвердили проект рішення з низкою доручень і рекомендацій щодо врегулювання ситуації на підприємствах-боржниках, необхідності дотримання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати і рекомендацій щодо підвищення рівня оплати праці.

По закінченню заходу С. Четвертаком проведено робочу нараду, на якій працівників було ознайомлено з результатами розглянутих на засіданні питань з метою врахування їх у подальшій роботі при проведенні моніторингу стану СТВ на підприємствах міста.