E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Огородник, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області

 

20 грудня 2017 року відбулось засідання Деснянської районної у місті Чернігові тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), в якому взяв участь головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) С. Огородник.

На початку засідання голова Комісії, голова Деснянської районної у місті Чернігові ради, В. Грецький наголосив на тому, що ситуація із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій району залишається складною.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райради В. Максименко поінформувала присутніх про ситуацію на підприємствах-боржниках району. Так, загальна сума зарплатних боргів станом на 01.12.2017 склала 3,7 млн. грн. У тому числі, по економічно-активних підприємствах сума перевищує 3,4 млн. грн. Зазначено, що серед основних причин їх існування є: низька платоспроможність та високий рівень збитковості окремих підприємств, тимчасове призупинення виробничої діяльності, несвоєчасні розрахунки замовників за виконані роботи. Найбільшим боржником залишається ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» – 70,5% від загального боргу (або 2,6 млн. грн.), яке перебуває в Базі даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

Після детального обговорення ситуації по кожному підприємству-боржнику, доповіли представники Чернігівської міської ради та управління Держпраці у Чернігівській області.

За результатами роботи Комісія прийняла рішення, спрямоване на активізацію діяльності сторін соціального діалогу у забезпеченні дотримання законодавства про працю.

Враховуючи зазначене, Відділення здійснює заходи в межах повноважень щодо запобігання виникненню конфліктних ситуацій в трудових колективах організацій Деснянського району міста Чернігова.