E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Чередник, провідний спеціаліст відділення НСПП в Полтавській області

 

2pol1503201714 березня 2018 року відбулося засідання Полтавської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради (далі ? МКМР) з правової освіти населення. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації В. Головка від 02.03.2018 № 153 до складу МКМР було включено начальника відділення НСПП в Полтавській області (далі ? Відділення) О. Атаманюк.

Відкрив та провів засідання голова обласної МКМР, заступник голови Полтавської ОДА О. Пругло; присутніми були керівники департаментів, управлінь ОДА та представники вищих навчальних закладів м. Полтави (20 осіб).

Відповідно до регламенту засідання МКМР розглядалося п’ять питань. Зокрема, заступник голови МКМР, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області О. Тимченко доповів про стан виконання Програми правової освіти населення області в 2017 році.

Даний виступ продовжив перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області М. Лахижа. Також про роботу в цьому напрямі поінформували: кандидат наук державного управління, доцент кафедри державного управління і права Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка І. Кульчій та начальник навчально-методичного відділу Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого В. Каюн.

Заступник директора Полтавського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді В. Масляк розповіла про надані соціальні послуги сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, а старший інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Полтавській області Т. Порохня доповіла про стан криміногенної ситуації в 2017 році.

Під час засідання обласної МКМР О. Атаманюк запропонувала представникам вищих навчальних закладів м. Полтави обговорити можливості укладення угод про співпрацю та погодила залучення у подальшому Відділення до участі в проведенні науково-практичних конференцій, круглих столів, тренінгів, семінарів, присвячених підвищенню рівня правової освіти населення у сфері застосування законодавства України про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

У ході роботи МКМР отриману інформацію було взято до відома та затверджено відповідні рекомендації з правової освіти населення Полтавської області у 2018 році.