E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О.Федченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

 

27 березня 2018 року О. Федченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області, взяла участь у засіданнях робочих груп з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та інших соціальних виплат виконавчого комітету Подільської районної у м. Кропивницькому ради та з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення (далі – Робоча група).

 

Н. Максимова, заступник начальника відділу праці УСЗН Подільської районної у м. Кропивницькому ради, прозвітувала про виконання рішень попередніх засідань Робочих груп.

Відповідно до порядку денного на засіданні розглядалися питання щодо стану погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на двох підприємствах Подільського району м. Кропивницького. При розгляді даного питання Робочою групою рекомендовано провести обстеження у ТОВ "Джеовіт" м. Кропивницького, керівник якого не з’явився на засідання для надання пояснень щодо виникнення заборгованості зі сплати ЄСВ, незважаючи на запрошення.

По другому питанню засідання Робочої групи про дотримання державних гарантій щодо мінімального розміру заробітної плати розглянуто стан справ на 4 підприємствах з виявленими порушеннями, керівники яких були запрошені на засідання Робочої групи. На засідання з’явилися керівники 2 підприємств та надали відповідні пояснення (Кіровоградський медичний коледж ім. Є. Мухіна, Кіровоградська обласна організація українського товариства мисливців і рибалок). Причинами нарахування та виплати середньої заробітної плати працівникам нижче мінімального рівня є перехідні нарахування відпускних та лікарняних листів. Із розглянутих 4 підприємств по даному питанню, комісією рекомендовано на 2 підприємствах провести обстеження.

При розгляді Робочою групою питання про легалізацію заробітної плати і зайнятості населення у фізичних осіб-підприємців Подільського району м.Кропивницького заслухано 2 підприємців (В. Жердій, О. Власова), які здійснюють свою діяльність в галузі роздрібної торгівлі та надано усні рекомендації щодо можливих шляхів підвищення заробітної плати найманим працівникам.

У ході засідання робочою групою обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах і організаціях Подільського району м. Кропивницького.

Представником Відділення взято участь в обговорені ситуації, яка склалася на підприємствах, роз’яснено порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Інформацію, отриману на засіданні Робочої групи, обговорено у Відділенні та взято до відома з метою використання в подальшій роботі з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).