E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Паюк, головний спеціаліст відділення НСПП в Хмельницькій області

 

Khm2903201829 березня 2018 року під керівництвом голови Хмельницької ОДА О. Корнійчука відбулось розширене засідання колегії Хмельницької облдержадміністрації (далі – Колегія), участь у якому взяла начальник відділення НСПП в Хмельницькій області (далі – Відділення) Т. Бабич.

На порядок денний Колегії було винесено питання щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. У процесі обговорення розглянуто основні чинники, які негативно впливають на зайнятість населення області та наголошено на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

Увагу присутніх на засіданні було звернуто на "тіньову" заробітну плату, що стає однією із найбільших проблем на ринку праці.

Так, за даними експертів, значна частина заробітної плати виплачується у конвертах. Така ситуація призводить для значних негативних наслідків не тільки для бюджету Хмельницької області, а й для самих найманих працівників, адже, отримуючи "тіньову" зарплату, вони позбавляють себе багатьох соціальних гарантій.

На Колегії було наголошено, що одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері праці є детінізація заробітної плати.

Як результат, передумовою детінізації фонду заробітної плати має стати контроль з боку державних органів (Державна податкова служба України, Державна інспекція України з питань праці) за належним розміром заробітної плати, попереджуючи випадки її свідомого заниження роботодавцями Хмельниччини.

На оперативній нараді працівників Відділення було ознайомлено із протокольними рішеннями, прийнятими за результатами Колегії.