E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.Кротова, головний спеціаліст відділення НСПП в Полтавській області

pol18052018115 травня 2018 року головний спеціаліст відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) О.Кротова, у складі робочої групи Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, взяла участь у проведенні спільної комплексної перевірки-вивчення стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) та стану правової роботи на ДП "Новосанжарське лісове господарство" (далі – Підприємство).

У ході вивчення стану СТВ в колективі, О. Кротова провела зустрічі з головою первинної профспілкової організації, юрисконсультом, інспектором з кадрів та найманими працівниками Підприємства, ознайомилася з колективним договором та статутними документами. Так, укладений колективний договір відповідає нормам Генеральної та Галузевої угод, всі його умови виконуються, стан СТВ в трудовому колективі стабільний. Первинна профспілкова організація підприємства налічує 126 осіб та входить до складу обласної організації Профспілки працівників лісового господарства України, яка у січні 2017 року підтвердила репрезентативність.

 

З метою підвищення рівня правової культури та правової обізнаності населення, О. Кротова провела семінар для найманих працівників Підприємства на тему: "Призначення, завдання, функції Національної служби посередництва і примирення та її роль у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів)", ознайомила присутніх із практикою врегулювання трудових конфліктів та на конкретних прикладах довела переваги примирних процедур над стихійними спробами відновити порушені трудові права.

Окрім того, головний спеціаліст Відділення провела робочу зустріч із заступником начальника УСЗН Новосанжарської РДА, завідуючим інформаційно-консультаційним центром НСПП (далі – зав. ІКЦ) М. Плахотником та головним державним інспектором управління Держпраці у Полтавській області О. Власенко. Під час зустрічі обговорено питання щодо стану дотримання норм законодавства про працю та стану виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях району. Зав. ІКЦ були надані методичні матеріали та буклети Відділення для використання в роботі.