E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

М. Пель, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

23 травня 2018 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, яке відбулось в приміщенні районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району С. Даркової.

 

Згідно порядку денного були розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах району та стан виконання протокольних доручень районної, міської та обласної комісій.

За статистичними даними, станом на 01.05.2018 борги із виплати заробітної плати існують на 4 економічно активних підприємствах району та 2 підприємствах, щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, та складають близько 5,8 млн. грн., які в порівнянні з попереднім місяцем зменшились на 326,7 тис. грн.

На засідання комісії були запрошені керівники підприємств району, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, а саме: ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект", де триває вирішення КТС(К), а також Класичний приватний університет, ДП "Запорізький науково-дослідний та проектний інституту землеустрою" та ТОВ "Арісті", стан соціально-трудових відносин яких перебуває на обліку Відділення із запобігання виникненню КТС(К).

Під час засідання керівник ТОВ "Арісті" зазначив причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та заходи, які вживаються щодо її погашення.

С. Даркова поінформувала, що відповідно до письмової інформації керівників Класичного приватного університету та ДП "Запорізький науково-дослідний та проектний інституту землеустрою" погашення заборгованості із виплати заробітної плати передбачено в червні місяці в повному обсязі. У свою чергу С. Четвертак доповів присутнім про стан соціально-трудових відносин на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" та заходи, які вживаються Відділенням для проведення примирних процедур по вирішенню КТС(К).

За підсумками обговорення члени комісії затвердили проект рішення з низкою доручень щодо врегулювання ситуації на підприємствах-боржниках.

По закінченню заходу С. Четвертак ознайомив працівників Відділення з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах.