E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю.Сімонишина, головний спеціаліст відділення НСПП у Вінницькій області

29 травня 2018 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області в рамках Угоди про співпрацю між Вінницьким обласним об’єднанням організацій роботодавців та відділенням НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) відбулась робоча зустріч начальника Відділення Б. Мусієнка з виконавчим директором Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців (далі – ВОООР) Л.Антонюком.

 

У ході зустрічі учасники обговорили підсумки роботи Відділення за січень-травень 2018 року, напрями співпраці з метою сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) та підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу. Так, Б. Мусієнко проаналізував стан СТВ підприємств, що знаходяться в системі запобігання виникненню КТС(К) Відділення та Базі даних конфліктогенних підприємств області, а також поінформував про можливі випадки дестабілізації стану СТВ та виникнення КТС(К) згідно підготовленого Відділенням Прогнозу можливого стану соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у трудових колективах підприємств, установ і організацій у Вінницькій області у ІI півріччі 2018 року. Зокрема, можливе загострення стану СТВ, виникнення КТС(К) на підприємствах таких видів економічної діяльності, як виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Також сторонами було розглянуто питання проходження оцінки відповідності критеріям репрезентативності організаціями роботодавців – членами ВОООР. Л. Антонюку було роз’яснено порядок проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та надано методичні рекомендації щодо підготовки відповідних документів.

По завершенню робочої зустрічі сторонами було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці у рамках діючої угоди. Крім того, Б. Мусієнко запропонував здійснити передплату Бюлетеня НСПП, підкресливши, що це видання містить інформацію про різні аспекти врегулювання СТВ між роботодавцями та найманими працівниками.