E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

 

С.Кравцова, головний спеціаліст відділення НСПП в Херсонській області

 

4 червня 2018 року відбулася узгоджувальна зустріч між адміністрацією та представникаминайманих працівників Каховської центральної районної лікарні (далі – ЦРЛ) за участі керівника апарату Херсонської ОДА В. Клюцевського, заступника голови Херсонської обласної ради В. Булюка, голови Каховської РДА В. Салтикова, голови Каховської районної ради Т. Тертичної, голови Херсонської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я М. Гайдученко, голови професійної спілки ЦРЛ К. Богинської, начальника Відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) В. Бойко та заступника начальника Відділення В. Мирошниченко.

Метою зустрічі було обговорення шляхів вирішення питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати за травень 2018 року 543 працівникам ЦРЛ у розмірі близько 2,7 млн. грн., а також кредиторської заборгованості з нарахування на заробітну плату (податки, пенсійний збір, єдиний соціальний внесок та ін.) в розмірі 606,1 тис. грн.

Під час засідання начальник медичної частини О. Мазур зачитала звернення від адміністрації та профспілкового комітету ЦРЛ.

Було заслухано головного бухгалтера ЦРЛ Н. Седіну, заступника головного лікаря ЦРЛ О. Мазур, представника ЦРЛ М. Чорноморченко, а також голову Каховської РДА В. Салтикова.

Як зазначив В. Салтиков, проблема виплати заробітної плати лікарям пов’язана з відмовою головного лікаря ЦРЛ надати додатки до бюджетної заявки, а саме: відомості нарахування заробітної плати.

"Установа, яка фінансується з Державного бюджету, не має права приховувати будь-які документи від головного розпорядника коштів – голови районної державної адміністрації",– наголосив В. Салтиков.

В. Бойко поінформувала присутніх на узгоджувальній зустрічі, що Відділенням постійно порушуються питання необхідності погашення заборгованості із виплати заробітної плати трудовим колективам Херсонщини шляхом направлення листів та особистих зустрічей керівництва Відділення з головою Херсонської ОДА та головою Херсонської обласної ради. Також зазначила, що з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) стан соціально-трудових відносин в ЦРЛ знаходиться на контролі та взято на облік Відділенням наказом від 01.06.2018 року № 21.

У результаті зустрічі було вирішено, що фінансові документи щодо заробітної плати колективу ЦРЛ будуть підписані, а виплату працівники мають отримати 4 червня.