E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю. Сімонишина,головний спеціаліст відділення НСПП у Вінницькій області

20 червня 2018 року, в рамках взаємодії відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) з Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області, фахівцями Відділення взято участь у постійно діючому семінарі з питань правової роботи для працівників юридичних служб територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, державних підприємств, установ, організацій.

На порядку денному було розглянуто низку питань, а саме:

– актуальні механізми доказування в адміністративному процесі;

– ефективні засоби доказу в адміністративному процесі;

– цивільне процесуальнепредставництво за новим Цивільним процесуальним кодексом України;

– напрями реалізації загальнонаціонального правоосвітницького проекту Міністерства юстиції України "Я маю право!";

– основні відмінності при складанні наказів (розпоряджень) відповідно до Типової інструкції з діловодства в міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 55.

Актуальною темою для обговорення стали напрями реалізації правоосвітницького проекту "Я маю право". Учасникам семінару було повідомлено про інформаційно-просвітницькі заходи, які розробляє та проводить управління юстиції у Вінницькій області у рамках даного проекту. Зокрема, було надано інформацію про надання юридичних консультацій, проведення лекцій та семінарів для громадян з метою роз'яснення їх трудових прав. Присутнім було роздано буклети та плакати Міністерства юстиції, а також запропоновано заповнити анкети з метою визначення актуальних тем для проведення наступних семінарів.

По закінченню семінару представникам Відділення було вручено запрошення на чергове засідання Вінницької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, членом якої є начальник Відділення.