E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

І. Ситник, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

Kir22062018У рамках укладеного меморандуму між Кіровоградським обласним центром зайнятості (далі – Центр зайнятості) та відділенням НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення) від 18.05.2018, з метою підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, 20 червня 2018 року І. Ситник, головний спеціаліст Відділення, прочитала лекцію у Центрі зайнятості на тему: "Вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) за сприяння відділення НСПП в Кіровоградській області".

Слухачами лекції були безробітні, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості з метою працевлаштування.

У ході лекції І. Ситник ознайомила слухачів з основними завданнями, компетенцією та правами Відділення під час здійснення своєї діяльності, основними положеннями Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", практикою взаємодії із сторонами соціального діалогу та результатами роботи Відділення упродовж років.

Особливу увагу було приділено пріоритетним напрямам діяльності Відділення: здійсненню заходів щодо запобігання виникненню КТС(К); прогнозування виникнення КТС(К); сприяння їх своєчасному вирішенню у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, професійними спілками, їх об'єднаннями та організаціями роботодавців.

Запрошені активно брали участь в обговоренні вищезазначених питань. Зокрема, щодо незадовільних умов праці, низької та несвоєчасної виплати заробітної плати, що в результаті призводить до звільнення працівників з підприємств, установ, організацій.

Учасники лекції отримали буклети Відділення: "Реалізація права на страйк та відповідальність за порушення законодавства про колективні трудові спори (конфлікти)", "Відділення НСПП в Кіровоградській області – територіальний державний орган, що сприяє утвердженню правової форми вирішення трудових спорів".

Інформація, отримана під час лекції, дала можливість присутнім ознайомитися з діяльністю Відділення, визначити роль Відділення у процесі стабілізації стану соціально-трудових відносин та забезпеченні здійснення соціального діалогу на території Кіровоградської області.