E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Б.Піроцький, головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області

20 червня 2018 року головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) Б.Піроцький взяв участь у засіданні Деснянської районної у м. Чернігові комісії з питань заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) під головуванням голови Деснянської районної у м. Чернігові ради В.Грецького.

На початку засідання голова Комісії поінформував присутніх про стан заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району. Водночас, акцентував увагу присутніх на підприємствах, де через нехтування вимог чинного законодавства з питань оплати праці та погіршення фінансової дисципліни, керівниками не виконуються зобов'язання як перед найманими працівниками, так і перед бюджетом. У порівнянні із початком року борг збільшився на 63,3% і станом на 01.06.2018 склав 5,5 млн.грн.

Під час засідання було заслухано представника державного закладу "209 Управління начальника робіт" (стан СТВ підприємства перебуває на обліку Відділення в системі ЗКТС(К)). Керівник доповів про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та перспективи вирішення питань фінансового характеру. У результаті обговорення, Комісією винесено протокольне рішення щодо строків погашення боргів найманим працівникам підприємства.

У своєму виступі Б.Піроцький поінформував присутніх про основні результати проведеної Відділенням роботи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх врегулюванню на окремих підприємствах-боржниках, стан соціально-трудових відносин яких перебуває на обліку Відділення.

Наприкінці засіданняВ.Грецький запропонував активізувати діяльність, спрямовану на забезпечення дотримання законодавства про працю на підприємствах району.

За результатамироботи Комісії у Відділенні визначені шляхи щодо сприяння поліпшенню соціального станупрацюючих.

EN-US'>до вирішення проблемного питання у відповідності до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

За результатами роботи комісії у Відділенні проведено робочу нараду. Працівники Відділення проаналізували ситуацію на підприємствах, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності з метою попередження випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин та здійснення заходів щодо запобіганню виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).