E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

31 липня 2018 року в приміщенні районної адміністрації Запорізької міської ради Вознесенівського району відбулось засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), в якому взяв участь начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак. Захід відбувся під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради Вознесенівського району М. Крайнього.

На засіданні Комісії М. Крайній доповів, що загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати Вознесенівського району м. Запоріжжя упродовж червня 2018 року збільшилась на 13,5 млн. грн. і станом на 01.07.2018 становила 80,7 млн. грн.

Відповідно до порядку денного були розглянуті питання: про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району та про додержання законодавства щодо гарантій в оплаті мінімальної заробітної плати на підприємствах Вознесенівського району міста Запоріжжя.

По першому питанню були заслухані представники підприємств: ПРАТ "ІНТЕРМІКРО ДЕЛЬТА, ІНК" м. Запоріжжя, ПАТ "Спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство "Символ" м. Запоріжжя, ПАТ "Запорізькій виробничий алюмінієвий комбінат" м. Запоріжжя та КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради.

Під час обговорення ситуації, що склалась на КП "Облводоканал" м. Запоріжжя, С. Четвертак зауважив, що на підприємстві відбулись кадрові зміни. Також, підприємство має намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Крім того, начальник Відділення зазначив, що у зв’язку з тим, що на зазначеному підприємстві не виконуються вимоги трудового законодавства в частині оплати праці, стан соціально-трудових відносин взятий на облік Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).

По другому питанню були заслухані керівники 9 підприємств району, які дали пояснення щодо наявності на їх підприємствах працівників, що мали заробітну плату нижче мінімально встановленого рівня.

По закінченню заходу С. Четвертак ознайомив працівників Відділення з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах міста.