E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

В. Драгомерецька, головний спеціаліствідділення НСПП в Черкаській області

22 серпня 2018 року відбулося чергове засідання тимчасової комісії Черкаської ОДА з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) під головуванням першого заступника голови Черкаської ОДА В. Коваля. У роботі Комісії взяла участь головний спеціаліст відділення НСПП в Черкаській області (далі – Відділення) В. Драгомерецька.

 

На порядок денний засідання Комісії були винесені питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати у державному закладі "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" м. Сміла та ПАТ "Дашуківські бентоніти" с. Дашуківка Лисянського району.

Відкрив засідання Комісії В. Коваль, який повідомив, що керівник ПАТ "Дашуківські бентоніти" с. Дашуківка Лисянського району надіслав лист щодо неможливості взяття участі у засіданні Комісії та попросив перенести заслуховування його звіту на наступне засідання.

З питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати у державному закладі "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" м. Сміла було заслухано в. о. начальника закладу Н. Колобовнікову, начальника управління охорони здоров'я Черкаської ОДА М. Лобаса, начальника відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради М. Стуженко.

Зокрема, Н. Колобовнікова повідомила, що через невизначеність з підпорядкуванням медичного закладу, відсутнє його фінансування, тому заробітна плата з початку року не виплачується, заборгованість по заробітній платі, обов'язкових платежах та за комунальні послуги зростає. У зв'язку з цим Міністерством економічного розвитку і торгівлі України розроблений проект постанови про передачу державного закладу "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" м. Сміла на баланс ПАТ "Укрзалізниця". Це, на думку Н. Колобовнікової, єдиний шлях виходу з кризової ситуації.

У своїх виступах начальник управління охорони здоров'я Черкаської ОДА та начальник відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради відзначили, що така ситуація у медичному закладі повторюється із року в рік через небажання керівництва закладу співпрацювати як із органами місцевої влади м. Сміла, так із управлінням охорони здоров'я Черкаської ОДА. Зокрема, за повідомленням М. Стуженка, все майно медичного закладу передане у комунальну власність м. Сміла, а це унеможливлює його передачу на баланс ПАТ "Укрзалізниця".

З метою збереження колективу, у 2017 році відділом охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради разом із депутатами Смілянської міської ради був розроблений проект створення на базі державного закладу "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" центру реабілітації учасників АТО. Але керівництво не погоджується на перепрофілювання закладу.

За повідомленням начальника управління охорони здоров'я Черкаської ОДА через значну заборгованість за електроенергію, вказаний заклад відімкнено від електропостачання, що взагалі унеможливлює його функціонування як закладу по наданню медичної допомоги. Крім того, медичною субвенцією на 2018 рік не передбачено фінансування вказаного медичного закладу, дефіцит коштів на виплату заробітної плати працівникам медичних закладів м. Сміла у 2018 році становить близько 8 млн. грн.

За результатами роботи Комісії прийнято рішення повторно направити лист з пропозиціями про перепрофілювання державного закладу "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" до Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України. На наступному засіданні Комісії заслухати керівника ПАТ "Дашуківські бентоніти" с. Дашуківка Лисянського району щодо питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати.