E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

29 серпня 2018 року в конференц-залі районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району відбулось засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати (далі – Комісія), в якому взяв участь начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак. Захід відбувся під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району М. Крайнього.

 

Згідно порядку денного були розглянуті питання про організацію роботи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району та погашення заборгованості з ЄСВ, обов’язкових платежів до Пенсійного фонду на підприємствах Вознесенівського району міста Запоріжжя.

За інформацію головного спеціаліста відділу державного контролю за додержанням законодавства про працю управління з питань праці Запорізької міської ради заборгованість із виплати заробітної плати існує на 6 підприємствах району на загальну суму 80,5 млн. грн., з них 4 економічно активних підприємства, загальний борг яких складає 74 млн. грн.

Слід відмітити, що основна сума боргу припадає на ПАТ "Запоріжжяобленерго" м. Запоріжжя, де зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт), продовжує зростати заборгованість у ПрАТ "Спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство "Символ" м. Запоріжжя, яке перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).

Під час обговорення проблемних підприємств району С. Четвертак звернув увагу присутніх, що у ПАТ "Запоріжжяобленерго" м. Запоріжжя через наявність значної заборгованості із виплати заробітної плати та невиконання рішення примирної комісії продовжує спостерігатися досить напружений стан соціально-трудових відносин.

Також, в ході засідання, були заслухані керівники 3 підприємств району, які дали пояснення щодо причин наявності на їх підприємствах працівників, що отримують заробітну плату менше мінімально встановленого рівня.

По закінченню заходу С. Четвертак ознайомив працівників Відділення з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин.