E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

А. Яненко, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

Sum31082018З метою поліпшення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах і організаціях та попередження проведення незаконних акцій соціального протесту, відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) активно співпрацює зі сторонами соціального діалогу.

Так, 30 серпня 2018 року відбулась зустріч начальника Відділення О. Пирогова зі співголовою Сумської регіональної тристоронньої соціально-економічної ради, генеральним директором обласної організації роботодавців "Сумський регіон" В. Кононенком.

В. Кононенко надав інформацію від сторони роботодавців про хід виконання за 8 місяців 2018 року Регіональної угоди між стороною органів влади, спільним представницьким органом профспілок та спільним представницьким органом роботодавців Сумської області.

У свою чергу, начальник Відділення поінформував про результати діяльності Відділення за січень-серпень п. р. щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та сприяння їх вирішенню.

Також, одним із основних питань, які розглядалися у ході зустрічі, була фінансова криза, яка склалася на таких економічно активних підприємствах як ПАТ "Сумське НВО" і КП "Конотопське трамвайне управління" та шляхи стабілізації ситуації на підприємстві.

О. Пирогов зазначив, що Відділення продовжує здійснювати комплекс заходів, спрямованих на вирішення КТС(К) на зазначених підприємствах області. Щомісяця проводяться робочі та узгоджувальні зустрічі з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування,профспілкових організацій, власниками або уповноваженими ними органами, найманими працівниками з метою пошуку шляхів врегулювання розбіжностей, надаються роз’яснення та консультації щодо застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Також начальник Відділення довів до відома В. Кононенка інформацію про результати сесії Конотопської міської ради та затвердження бюджету міста Конотоп Сумської області на 2018 рік. О. Пирогов наголосив на необхідності конструктивного діалогу між сторонами конфлікту та надав інформацію про можливі шляхи вирішення даного КТС(К) та зняття з реєстрації Національної служби посередництва і примирення.

Підсумовуючи вищезазначене, сторони робочої зустрічі домовились про подальшу співпрацю для ефективного вирішення проблемних питань на підприємствах, в установах та організаціях області.