E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю. Запорожченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Миколаївській області

Mik0409201830 серпня 2018 року начальником відділення НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) О. Євченко взято участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

Чергове засідання відбулося під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації з соціальних, гуманітарних питань, молоді, туризму, надання адміністративних послуг Є. Шевченка.

У ході розгляду порядку денного було розглянуто питання "Про запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах Миколаївської області, які мають заборгованість із виплати заробітної плати працівникам". Начальник Відділення О. Євченко поінформувала членів Комісії про те, що за 2018 рік Відділення сприяло вирішенню 17 колективних трудових спорів (конфліктів), на обліку з метою запобігання виникненню спорів перебувало 18 підприємств.

У виступі було детально проаналізовано хід вирішення колективного трудового спору на ДП "Миколаївський суднобудівний завод", КП "Миколаївелектротранс".

О. Євченко розповіла також про співпрацю з органами державної влади, місцевого самоврядування, профспілками щодо вирішення конфліктних ситуацій.

У ході розгляду питань порядку денного, на Комісії заслуховувались керівники: ДП "Миколаївський бронетанковий завод", ТОВ "Соляні", ЖКП ММР "Бриз" про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Керівники підприємств поінформували присутніх про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та заходи щодо погашення даної заборгованості.

Основними причинами існування заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах залишається недостатній обсяг проектно-вишукувальних робіт, несвоєчасні чи не в повному обсязі розрахунки споживачів за поставлену продукцію, товари, виконані роботи, складний фінансово-економічний стан основних галузей економіки, недостатність власних обігових коштів, значне скорочення обсягів виробництва для здійснення діяльності у провідній галузі економічної діяльності області.

За підсумками роботи Комісії у Відділенні проведено робочу нараду, на якій працівників Відділення було ознайомлено з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах області.