E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ю. Грушевич, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

Sum24092018Питання погашення заборгованості є однією із нагальних проблем, на вирішення якої спрямовані дії органів місцевого самоврядування Сумщини. Так, 21 вересня 2018 року в адміністративній будівлі Сумської міської ради відбулось чергове засідання міської комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення (далі – Комісія) під головуванням заступника міського голови А. Дмітрєвскої.

 

У заході взяв участь начальник відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) О. Пирогов.

Відкрив засідання начальник управління з питань праці Сумської міської ради, заступник голови комісії А. Занченко, який поінформував присутніх про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ та організацій області станом на 01 вересня 2018 року.

Про стан і перспективи погашення заборгованості із виплати заробітної плати доповідали керівники ПАТ "Сумське НВО", ТОВ "Маш-Сервіс", ТОВ "Сумиспортінвест", Представництва ЗАТ "Об’єднані газопромислові технології "Іскра-Авіагаз", ПрАТ "Інститут "Сумипроект", ДП "Сумський державний науково-дослідний інститут мінеральних добрив і пігментів" ПАТ "Виробничо-енергетична компанія "Сумигазмаш".

На прохання заступника міського голови А. Дмітрєвскої, начальник відділення О. Пирогов поінформував присутніх про хід вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) та заходи Відділення, спрямовані на зменшення соціальної напруги у ПАТ "Сумське НВО" (розпорядження НСПП від 05.07.2017 № 181-р).

Так, О. Пирогов зазначив, що працівники Відділення продовжують проводити узгоджувальні зустрічі та необхідні консультації з профспілковими лідерами працівників машинобудування та металообробки ПАТ "Сумське НВО"щодо правових аспектів вирішення конфлікту. На початку вересня поточного року було обрано нового голову профкому об’єднаної первинної організації профспілки працівників машинобудування та металообробки ПАТ "Сумське НВО", яким став В. Соцков. Начальник Відділення повідомив про заплановану найближчим часом робочу зустріч з новим профспілковим лідером.

Крім того, О. Пирогов зосередив увагу присутніх на питанні щодо переваг застосування законодавства про КТС(К) у разі порушення термінів виплати поточної заробітної плати та виникнення заборгованості з оплати праці.

Підбиваючи підсумки чергової комісії, у Відділенні було проведено робочу нараду, на якій працівники були ознайомлені з результатами розглянутих на засіданні питань для врахування їх у проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин.