E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

24 жовтня 2018 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С.Четвертак взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району, яке відбулось під головуванням заступника голови районної адміністрації С.Даркової (далі – Комісія).

Відповідно до порядку денного були розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах району та стан виконання протокольних доручень районної, міської та обласної комісій.

На початку засідання С.Даркова доповіла, що станом на 01.10.2018 борги із виплати заробітної плати існують на 3 економічно активних підприємствах району та 3 підприємствах щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, та складають понад 8,2 млн. грн., що на 878,6 тис. грн. менше, ніж на початок вересня 2018 року.

На засідання комісії були запрошені керівники підприємств району, які мають заборгованість із виплати заробітної плати, а саме: ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект", ДП "Запорізькій облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", Класичний приватний університет, ТОВ "Арісті".

У ході обговорення складної ситуації, яка склалась на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя, начальник Відділення зазначив, що на даному підприємстві зареєстровано 2 колективні трудові спори (конфлікти), ведеться роз’яснювальна робота з адміністрацією підприємства та уповноваженим представницьким органом найманих працівників щодо практичного застосування Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", надаються консультації щодо порядку проведення примирних процедур, проте стан соціально-трудових відносин залишається досить напруженим.

Також С. Четвертак ознайомив присутніх з результатами розгляду письмового звернення Відділення до голови Запорізької обласної державної адміністрації.

По закінченні заходу начальником Відділення проведено робочу нараду, на якій працівники були ознайомлені з результатами розглянутих на засіданні питань, для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах області.