E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

І. Ситник, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

Kir2510201823 жовтня 2018 року начальник відділення НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення) О. Крайносвіт взяла участь у спільному засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення (далі – Комісія).

Засідання відбулося під головуванням заступника голови Кіровоградської ОДА С. Лобанової, за участі: директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О. Догарова, керівників структурних підрозділів ОДА, керівників територіальних підрозділів міністерств та відомств та в скайп-режимі начальників управлінь соціального захисту населення райміських управлінь, ЗМІ, тощо.

Ситуацію із виплатою заборгованості із заробітної плати на підприємствах області детально охарактеризував О. Догаров, зазначивши, що станом на 01.10.2018 заборгованість із виплати заробітної плати становила 8,9 млн. грн. на 7 підприємствах області, з них на економічно-активних підприємствах – 2,9 млн. грн. (або 33% від загальної суми заборгованості по області), підприємствах-банкрутах – 6 млн. грн. (або 67%), на економічно неактивних підприємствах заборгованість відсутня.

Ускладнення з виплатою заробітної плати спостерігаються на 7 підприємствах, зокрема, на: КП "Новенське" Новенської селищної ради, ПАТ "Кіровоградський завод дозуючих автоматів" м. Кропивницький, ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ Унга" м. Кропивницький, ТДВ "Світловодське кар’єроуправління" та СП ТОВ "Світловодськпобут" м. Світловодська Кіровоградської області, ТОВ "Завод "Автоштамп" м. Олександрії Кіровоградської області. У розрізі територій області сума заборгованості із виплати заробітної плати на економічно-активних підприємствах складає: м. Кропивницький – 1,2 млн. грн., м. Світловодськ – 1,2 млн. грн., м. Олександрія – 500 тис. грн.

Позитивних зрушень досягнуто на підприємствах-банкрутах, де, порівняно з 2017 роком, заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася майже на 1,5 млн. грн., і станом на 01 жовтня 2018 року складає 6 млн. грн. Повністю ліквідовано заборгованість на державних підприємствах.

Про стан виконання спільного Плану заходів по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників поінформували керівники Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, Головного управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області, управління Держпраці в Кіровоградській області.

Інформація, отримана на засіданні Комісії, обговорена у Відділенні та буде врахована у подальшій діяльності.