E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

І.Литвинчук, головний спеціаліст відділення НСПП в Житомирській області

 

15 листопада 2018 року в малій залі облдержадміністрації відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради при голові Житомирської обласної державної адміністрації (далі – Засідання), в якому взяв участь начальник відділення НСПП в Житомирській області (далі – Відділення) С. Лісневський.

На Засідання були запрошені керівники обласних організацій і установ, голови окремих обласних організацій профспілок і роботодавців, окремі керівники підприємств, засоби масової інформації. Відкрила Засідання голова Федерації профспілок області Н. Паламарчук.

На порядку денному розглядались наступні питання:

– розвиток малого і середнього підприємництва в умовах децентралізації;

– ревіталізація закладів культури об’єднаних територіальних громад.

З першого питання доповідала заступник директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Н. Орендарчук.

З другого питання доповідала начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Т. Парфентієва.

За результатами обговорення члени територіальної тристоронньої соціально-економічної ради рекомендували райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об'єднаним територіальним громадам:

– забезпечити дотримання вимог законодавства у регуляторній діяльності та проведення усіх процедур з підготовки регулярних актів, зокрема, аналізу регуляторного впливу та тесту малого підприємництва;

– утворити підрозділи або ввести посади інспекторів праці у виконавчих органах об’єднаних територіальних громад;

– долучатися до ведення колективних переговорів та укладення колективних договорів на підприємствах малого та середнього бізнесу;

– створити умови для розвитку професійного та самодіяльного музичного, хореографічного, театрального мистецтва, народної творчості, культурного дозвілля населення ОТГ;

– зберегти існуючу мережу бібліотек, як базовий заклад культури.

А також, звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозиціями щодо:

– затвердження "Мінімального культурного кошика" (мінімальних стандартів забезпечення населення культурними послугами);

– внесення змін до Законів України "Про культуру", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про засади державної регіональної політики" в частині збереження та забезпечення подальшого розвитку інфраструктури закладів культури;

– впровадження на законодавчому рівні державного нагляду (контролю) за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та Законам України.

По завершенню Засідання С. Лісневський обговорив стан соціально-трудових відносин на окремих підприємствах області з головою Федерації профспілок області Н. Паламарчук.

У Відділенні була проведена робоча нарада з працівниками, на якій обговорено підсумки засідання ради та шляхи поліпшення стану соціально-трудових відносин в трудових колективах підприємств, установ та організацій Житомирської області.